Greenscreen 

Het gebruik van een green screen biedt verschillende voordelen bij het filmen. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

Creatieve flexibiliteit: Een van de grootste voordelen van het werken met een green screen is de creatieve vrijheid die het biedt. Het stelt filmmakers in staat om scènes te creëren die anders moeilijk, duur of zelfs onmogelijk zouden zijn om op locatie te filmen. Met een green screen kunnen achtergronden en omgevingen eenvoudig worden vervangen en aangepast.

Kostenbesparing: Het gebruik van een green screen kan kostenbesparend zijn in vergelijking met het daadwerkelijk filmen op locatie. Het elimineert de noodzaak om naar verre locaties te reizen en dure sets te bouwen, wat vooral handig is voor producties met beperkte budgetten.

Artistieke mogelijkheden: Het gebruik van een green screen opent de deur naar allerlei creatieve mogelijkheden, van het creëren van fantasiewerelden tot het plaatsen van personages in historische of buitenaardse omgevingen. Dit kan de verhaallijn van een film verrijken.

Hoewel er veel voordelen zijn aan het filmen met een green screen, is het belangrijk om op te merken dat het gebruik ervan ook technische vaardigheden en zorgvuldige planning vereist om effectief te zijn. De kwaliteit van de keying en de juiste belichting zijn van cruciaal belang om een naadloze integratie van gefilmde elementen en achtergronden te bereiken.

Opzetten filmdag
Opzetten filmdag
Controle beeld en geluid
Controle beeld en geluid


Falcon Multimedia heeft in opdracht van de Coöperatie Examens MBO voor maar liefst 13 uitlegvideo's de volledige videoproductie mogen verzorgen. De uitlegvideo's bereiden MBO studenten voor op de nieuwe digitale rekenexamens. Hieronder zie je beelden van de opnamedag en van het uiteindelijke resultaat. De volledige versies van de 13 uitlegvideo's kun je bekijken via het YouTube-kanaal van de Coöperatie Examens MBO.

Leuk weetje: voor deze opnamedag hebben wij een kantoorruimte van de Coöperatie Examens MBO omgebouwd tot een professionele filmstudio!

 
 
 
E-mailen
Bellen
Instagram
LinkedIn