Instructievideo's

De kracht van een instructievideo ligt in het vermogen om complexe informatie op een eenvoudige en visueel aantrekkelijke manier over te brengen. Instructievideo's hebben verschillende voordelen en toepassingen:

Visuele demonstratie: Video's kunnen producten, processen of procedures visueel demonstreren, waardoor het gemakkelijker wordt om te begrijpen hoe iets werkt of hoe een taak moet worden uitgevoerd.

Herhaalbaarheid: Kijkers kunnen instructievideo's zo vaak als nodig bekijken om de informatie volledig te begrijpen. Dit maakt het mogelijk om in eigen tempo te leren.

Efficiëntie: Het gebruik van instructievideo's kan de tijd en kosten besparen die anders nodig zouden zijn voor persoonlijke training of gedrukte handleidingen.

Interactie en betrokkenheid: Interactieve elementen, zoals quizzen of vragen, kunnen worden toegevoegd aan instructievideo's om de betrokkenheid van de kijkers te vergroten en te controleren of ze de inhoud begrijpen.

Kortom, de kracht van instructievideo's ligt in hun vermogen om informatie op een effectieve, begrijpelijke en toegankelijke manier over te brengen, waardoor mensen in staat worden gesteld nieuwe vaardigheden te leren, taken uit te voeren of problemen op te lossen. Ze zijn een waardevol hulpmiddel voor educatieve en trainingsdoeleinden in verschillende contexten.


Falcon Multimedia heeft in opdracht van examenleverancier Coöperatie Examens MBO al voor tientallen instructievideo's de volledige videoproductie mogen verzorgen. De video's worden oa ingezet om MBO studenten voor te bereiden op de nieuwe digitale rekenexamens, maar ook om functionarissen binnen het MBO onderwijs die betrokken zijn bij examineringsprocessen te ondersteunen bij hun dagelijkse werkzaamheden. Hieronder zie je korte fragmenten van drie instructievideo's. Een groot deel van de overige video's kun je bekijken via het YouTube-kanaal van de Coöperatie Examens MBO. 

 
 
 
E-mailen
Bellen
Instagram
LinkedIn